duminică, 19 februarie 2012

Cornulete cu rahat

Salut, am facut ieri niste cornulete fragede si gustoase, reteta este din caietul mamei, tin minte ca ne facea foarte des cand eram mici, este si foarte ieftina si foarte buna. Aceste cornulete merg numai bine cu un pahar de lapte sau o cana de ceai fierbinte( incercati ceaiul de zahar ars, ehe copilarie:))


Pentru cornuletele acestea fragede aveti nevoie de:
- 300 gr faina
- 250 gr margarina/untura ( eu am pus si una si alta)
- 5 linguri apa
- 1 lingura otet
- 2-3 linguri zahar
- un praf de sare
- zahar pudra pentru ornat

Se face un aluat elastic din ingradientele de mai sus.


Impartiti aluatul in 2-3 bucati egale( depinde cat de mari vreti cornuletele) si intindeti  pe fiecare cu sucitorul intr-o foaie rotunda, pe care o taiati in 12 si puneti rahatul( sau gem, doar ca atunci trebuie sa aveti mare grija la rulat sa nu dea pe dinafara) la capete si rulati.



Apoi in tava unsa si tapetata cu hartie de copt si la cuptor vreo 20-30 min la foc potrivit( depinde de cuptor) pana sunt un pic rumene sau mai tare cum va place.



Le lasati la racit in tava ca sa nu va ardeti.



Am avut cornulete si mai rumene:)
Le tavaliti,cu grija sa nu se rupa, prin zahar pudra si le consumati cu cei dragi.



Si sectiune.



Toata treaba a durat in jur de 1 ora si jumatate, iar rezultatul se vede.


Este un desert favorit din copilaria mea( imi aduce foarte multe amintiri atunci cand il prepar), este foarte rapid si usor de realizat:).

Spor!

Un comentariu:

  1. oh, prietenului meu ii plac prajiturile cu rahat si eu nu fac pt ca nu-l agrrez, dar as putea face cornulete jumatate cu ce-mi place mie :D

    RăspundețiȘtergere