marți, 13 martie 2012

Rulouri cu carnati si cascaval

Salut, pun azi o reteta foarte simpla si rapida, nemaipomenita pentru serile in care nu avem timp sa pregatim o cina complexa.


Treaba sta in felul urmator: ne tebuie putine ingrediente( preferatele mele):

- 1 pachet aluat foietaj
- carnati afumati
- cascaval ras cam 50 gr
- 1 ou
- mac, susan pentru decor

Taiem aluatul in 4 fasii egale. Dar este o smecherie la taiat, ca sa se vada straturile la fiecare foita de aluat trebuie taiat din miscari scurte si precise, nu tarati cutitul pe aluat.
Punem cate un carnat pe fiecare fasie, cascaval ras( nu puneti foarte mult ca se inmoaie prea tare foietajul) si ungem cu ou cate o parte a fiecarei fasii.


Rulam, apasand bine pe capete cu degetul mare. Apoi cu o furculita presati ca in imaginea de mai jos, asta ca sa iasa cu model:). Le ungem cu restul de ou ramas si presaram mac, susan, ce avem.


Apoi cu miscari scurte si precise sectionam in bucati de 4-5 cm.


Le punem intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu hartie de copt la foc mare, 220 grade, timp de 15 minute. Dupa ce sunt gata micsoram focul la minim, 150 grade, si le mai lasam cateva minute.


Asta e tot, rapid si gustos.


Pofta mare!

2 comentarii: