miercuri, 8 februarie 2012

Paste cu smantana si sunca

Vin cu o reteta usoara, gustoasa si super rapida. Daca ieri am facut taietei de casa si i-am taiat o parte mai lati, azi va spun si cum i-am folosit. Au iesit 300 gr asa ca am adaptat reteta in functie de cantitatea de paste, dar puteti lua sau adauga dupa gust.
Iata ce a iesit:


Aveti nevoie de:

- 300 gr paste
- 200 ml smanatana de gatit
- 2oo gr cascaval ras
- 150 gr sunca taiate cubulete potrivite
- 100 gr unt
- sare, piper dupa gust

Se fierb pastele 10-12 minute daca sunt de casa sau conform instructiunilor daca sunt cumparate, in apa cu un praf de sare. Se strecoara si se trec sub jet de apa rece.
Intr-o tigaie antiaderenta se pune untul, smantana si cascavalul la foc potrivit si se amesteca. Cand vedeti ca se leaga compozitia adaugati sunca, sarea si piperul. Mai lasati un pic si o luati de pe foc si turnati peste paste.
Se servesc calde cu cascaval ras deasupra si cateva bucatele de sunca.


Este un fel de mancare ce te scoate din incurcatura daca ai timpul limitat, dar foarte buna. Eu o prepar cel putin o data la 2 saptamani si este apreciata atat de sot cat si de pustoaica mea.

Pofta!

2 comentarii:

  1. daaa, asa zic si eu, pastele te scot din incurcatura, cui nu-i plac pastele? :) foarte bine arata

    RăspundețiȘtergere
  2. multumesc:), ce ne-am face fara paste?

    RăspundețiȘtergere