vineri, 20 aprilie 2012

Deserturile pentru Paste

Hristos a inviat! 

   De mica imi placea sa zic si inca nu mi-a trecut, asa ma voi adresa voua pana la Rusalii. Vreau sa va arat prajiturile ce le-am pregatit eu pentru zilele pascale si sa va dau idei noi pentru Pastele mic sau chiar pentru Pastele de anul viitor.
   Acum doar vi le voi prezenta, iar de maine o sa pun cate o reteta, numai bine aveti timp sa coaceti pentru duminica, daca vreti sa respectati traditia de a merge la cimitir la cei dragi noua trecuti in nefiinta.

   Am avut nelipsita pasca, foarte gustoasa si dulce. Acum in familia noastra se face altfel de pasca care imi place ca am crescut cu ea( o sa va arat reteta la anul), dar am vrut sa incerc ceva nou si anul trecut am descoperit la Teo( careia ii multumesc pe aceasta cale) o reteta de pasca foarte buna. Atat de buna ca am facut-o si anul acesta. Evident tuturor din familie le place si a trebuit sa fac portii la milimetru sa ajunga la toti :).


   Apoi din caietul mamei am preluat aceasta prajitura super gustoasa, amintiri din copilarie, din nou, ce sa-i faci daca mama era si este o gospodina buna si ne facea o gramada de bunatati! Prajitura cu mac( cu 2 foi), o sa fac o poza caietului mamei cu reteta sa va arat ca nu glumesc, chiar e a mamei. Tebuia sa pun deasupra o imbracaminte de zahar pudra, dar va explic cand va dau reteta de ce nu am pus.


  Ultima, dar nu cea din urma este o prajitura cu gem si bezea cu nuca primita de la o buna prietena Geanina. A facut acest desert la ziua fiului ei, Razvan, si mi-a placut tare asa ca i-am cerut imediat reteta. E o prajitura cu diferite texturi, o adevarata incantare a simturilor.


   Acestea au fost bunatatile pregatite de mine, dar am mai primit de la mama vreo doua deserturi: o prajitura gustoasa si cozonac cu muuuulta nuca. Pentru noi a fost mai mult decat de ajuns, ne-a mai ramas si dupa Pasti, caci portiile au fost destul de mari.
 
   Acestea fiind spuse va astept maine la o noua tura de dezvaluiri gustoase.

Un comentariu: