sâmbătă, 24 martie 2012

Crema de ciocolata la cana

Vin azi cu un desert care merge perfect intr-o seara romantica petrecuta in doi.

     Este foarte usor de preparat chiar si pentru cei mai neexperimentati, asa ca domnii le pot face iubitelor o surpriza exact pe placul lor: dulce si ciocolatoasa!


Avem nevoie de:

- 250 ml smatana de gatit( eu am avut smantana grasa de la tara)
- 1 ciocolata 70 % cacao
- 1 galbenus
- 20 gr unt
- 2-3 linguri coniac ( suc de portocale)
- coaga rasa de protocala

    Se poate face varianta cu coniac pentru voi doi, dar daca aveti si puisori mititei recomand varianta cu suc de portocale si coaja rasa de portocala, caci se stie ca ciocolata cu portocala merg de minune.


     Incepem prin a marunti ciocolata. Punem apoi smantana pe foc un minut- un minut jumate, apoi luam de pe foc si adaugam ciocolata( daca va place mai amara puneti de 70% cacao, daca nu din cea cu lapte), amestecam bine, adaugam si galbenusul si amestecam repede, repede.
Apoi coniacul( suc de portocale si coaja rasa de portocala) si in cele din urma untul pentru o textura mai fina.    
    Se amesteca pana ce toate ingredientele s-au omogenizat bine.

Turnam compozitia in ceva transparent pentru un mai mare efect si dam la frigider 30-40 minute. Inainte de servire ornam cu coaja rasa de portocala si cu o felie de portocala.


Va dau si voua sa gustati.


Va urez pofta buna!

Un comentariu: