joi, 13 decembrie 2012

Cartofi copti umpluti

    Tot am auzit de cartofi copti la cuptor cu diferite topping-uri. Recunosc n-am mai mancat asa ceva pe niciunde, desi am vazut in mai multe locuri la vanzare. Si ce m-am gandit eu, sa-mi fac bineinteles :). M-am gandit ce ar merge la cartofii copti, bineinteles si in functie de ce am avut prin frigider, asa ca am improvizat putin, dar au iesit foarte buni. Pot fi consumati ca fel principal sau ca si garnitura alaturi de o carnita buna si suculenta.


   Ingrediente:

- cartofi potriviti ca marime
- salam/sunca
- 1 ou
- branza dulce
- smantana
- ardei sau/si rosie
- patrunjel verde
- sare, piper
- un pic de unt

   Incepi prin a spala bine cartofii, si ai inveli bine in folie de aluminiu. Ii dai la cuptor pana se coc bine, ii mai desfaci si ii incerci cu o furculita. Intre timp iti tai cubulete salamul si ardeiul. Combini niste branza dulce cu smatana, sare si piper dupa gust. Toci marunt patrunjelul si bati un ou.
   Cand s-au copt cartofii, ii desfaci cu grija din folia de aluminiu pe jumatate si o aanjezi frumos, apoi cu ajutorul unui prosop/manusa de bucatarie tii cartoful in mana cu grija sa nu te arzi si decupezi capacul. Din cartoful scobit si maruntit amesteci un sfert cu crema de branza si mai adaugi sare daca vrei.
   Apoi pui in fiecare cartof un pic de unt, apoi salam, crema din branza si cartof, apoi deasupra decorezi cu ardei sau ce ai la indemana. Si ii mai dai la cuptor pana se rumenesc frumos.


   Cand s-au rumenit ii ungi cu putin ou si ii mai lasi cateva minute. Dupa ce i-ai scos din cuptor presari patrunjel proaspat tocat.



   Si sectiune.


   Cred ca se pot face si o varianta de post cu legume in interior gen ciuperci, ceapa, morcov ras, mazare. Tot ce trebuie sa faceti este sa incercati :).

Pofta!

2 comentarii: