luni, 10 decembrie 2012

Chec cu dovleac

   Am facut un chec (cu ceva timp in urma ce-i drept) cu aroma de sarbatoare, hmmm ce bine mirosea prin casa cand se cocea, totul se datoreaza condimentelor folosite care daca le mirosi si in miez de vara te duc cu gandul la mirosul iernii si a sarbatorilor.


   Ingrediente:

- 200 gr pireu de dovleac
- 1 cana zahar
- 1 ou
- 5 linguri lapte
- 9 linguri de ulei
- un praf de sare
- 2 cani de faina
- 1 lingurita praf de copt
- 1 lingurita scortisoara
- 1 lingurita mix de condimente (scortisoara, cuisoare, ghimbir macinat, anason, cardamom, ienibahar, nucsoara)

   Faceti pireul de dovleac, fie fierbeti dovleacul, fie il dati la cuptor jumatati dupa ce le-ati curatat de seminte, lasand coaja. Apoi il maruntiti si-l lasati la racit.
   Dovleacul cu sarea, zaharul, oul si laptele le amestecati bine pana se topeste zaharul.



   Urmeaza sa amestecati faina cu praful de copt si condimentele.



   Le turnati in ploaie, dupa care amestecati bine, dar totusi nu prea mult ca sa nu se intareasca prea tare. Ungeti o tava de chec cu ulei, o tapetati cu hartie de copt si turnati amestecul.



   Se da tava la cuptorul incins, la foc potrivit pana trece testul scobitorii. Scoateti checul, il lasati la racit si il puteti pudra cu zahar sau faceti o glazura din zeama de lamaie si zahar pudra pe care o turnati deasupra.





Pofta!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu