miercuri, 9 mai 2012

Inghetata de iaurt cu banane si capsuni

Buna,

   Ce credeti ca am facut azi? O inghetata de casa buna, buna. De ce sa tot dau banii pe inghetata din comert cand am tot ce imi trebuie sa-mi fac propria inghetata mult mai sanatoasa si foarte rapid.


   Am ales banane si capsuni pentru ca imi plac foarte mult si pentru ca merg foooarte bine impreuna. Bineinteles, voi puteti face ce combinatii doriti.

   Pentru inghetata super rapida avem nevoie de:

- o banana
- 10 capsuni
- 10 linguri de iaurt natural
- zahar pudra dupa gust

   Pasam fructele bine, in boluri separate. Adaugam la fiecare cate 5 linguri de iaurt, acum depinde de consistenta ce o doriti, apoi punem zahar pudra dupa gust. Amestecam bine si turnam compozitia in forme separate la alegere, eu am pus in niste caserole dragute cu model. La congelator pana se intaraste, cel putin 3 ore.


   Ar fii bine sa aveti si ceva topping, sirop la alegere, asa sa va unga pe suflet. Cum am facut totul ad-hoc eu nu am avut, dar tare mi-as fi dorit.


   Printre capsunile pasate am mai lasat si mai maricele pentru textura pe gustul meu. Iata o bunatate de inghetata de casa.


Pofta!

2 comentarii:

  1. si eu fac des astfel de inghetata si, la indicatia fiului meu, eu o indulcesc cu miere! o alta varianta ar mai fi sa mixezi fff bine fructele gata inghetate, dar e nevoie de un blender cu putere mare (reteta vegana). oricum ar fi, e o inghetata delicioasa si 100 % naturala.
    te pup!

    RăspundețiȘtergere
  2. Stiu Dia si de inghetata cu fructele inghetate, dar cum spui este nevoie de un blender cu putere mare. Asa ca am ales aceasta varianta, desi am avut de asteptat pana a inghetat la congelator, insa a fost la fel de delicioasa. Te pup si eu!

    RăspundețiȘtergere