sâmbătă, 21 ianuarie 2012

Tort Palarie

Salut prieteni,

Am mai facut un tort....TaNaNa: in forma de Palarie. Dragutza foc, mie imi place, este prima data cand fac asa ceva si e o premiera si lucrul cu pasta de zahar. Este un tort dedicat mosilor Andrei la botez.

A fost frumos, a fost si greu. Frumos pentru ca e ceva nou, ai emotii si temeri sa vezi iti iasa sau nu si greu ca nu stii pana nu te apuci cum e de fapt. Cand citeam pe alte bloguri cat de usor este, dar mie mi se parea atat de complicat. Dar, iata ca m-am inselat si a iesit destul de bine.

Fara alte prezentari va arat tortul:


Tortul are blat super pufos de vanilie, insiropat cu aroma de portocale si sucul de la fructele puse in tort, cu crema de vanilie si frisca. Ce mai, o bunatate.



A iesit usor denivelat, dar asa este la inceput, mai putin perfect, dar extraordinar pentru mine:).



Este tot din pasta de zahar inafara de floricica aia mare din mijloc, aceea am facut-o din lapte praf ca nu am mai avut 'material' sa mai fac una:). Pe nervuri am dat cu o scobitoare inmuiata in colorantul gel pentru a semana cat de cat cu cele adevarate( da stiu mai au mult pana sa arate ca acelea, dar eu sunt multumita, deocamdata:)).



Reteta de lapte praf( care este a Lissei) am dat-o la tortul potcoava, dar am sa o pun si separat, iar cea de pasta de zahar este a Vioricai Dinu, care este de asemenea simpla si foarte usor de lucrat cu ea. Pe aceasta cale le multumesc amandurora pentru retete.

Data viitoare va asteapta o surpriza. Am de facut un tort ce include si o masina. Acum sunt la faza de documentare, de preluat idei si apoi am sa o si postez. O sa incerc sa fac si poze pe masura ce decorez ca sa va fie si voua, incepatoarelor, mai usor si sa invatati din experientele(greselile:)) mele:)). Am sa-mi dau silinta sa iasa cat mai frumos atat pentru voi cat si pentru posesor, fratele meu Vasi( face 24 de anisori frumosi).

Pe curand.....

2 comentarii:

  1. gata, am comentat la toate posturile, deci palaria asta este perfecta si pt mine :D

    RăspundețiȘtergere
  2. Multumesc ca ai comentat la toate posturile, mi-ar face placere sa fac una si pentru tine, dar mai frumoasa.

    RăspundețiȘtergere