joi, 19 iulie 2012

Fasole neagra cu afumatura

   Pentru cei ce prefera mesele pregatite rapid, aceasta reteta de fasole pica numai bine. Stim cu totii ca fasolea e plina de proteine asa ca de ce sa n-o folosim cat mai des( desi in topul preferintelor tuturor cred ca se afla cartofii). Asa ca dati o fuga la magazin, cumparati cele necesare si in mai putin de o ora v-ati ales cu o masa pe cinste.


   Avem nevoie de:

- 300 gr afumatura
- 2 cepe rosii medii
- 1 ardei iute 
- 2 conserve de fasole neagra de 400 gr
- 200 ml bulion
- 1 lingura pasta de ardei( eu am pus de kapia)
- cimbru, marar
- sare
- 2 linguri de ulei pentru prajit

   Treaba sta foarte simplu. Tocati ceapa, taiati afumatura in bucati de 2-3 cm, si ardeiul iute maruntit. Acum afumatura puneti de care va place, ca sa fiarba cat mai repede va recomand sa folositi din cea prefiarta. Cat despre ardeiul iute la fel cat de picant va place, eu fiindca am si-o junioara la masa am folosit din cel bulgaresc din gradina mea :P, dar voi fiti liberi sa experimentati. 


   Puneti uleiul la incins intr-o oala care musai sa aiba si capac, adaugati ceapa pana se sticleste frumos, apoi afumatura si amestecati incontinuu ca sa nu se arda ceapa, sa nu uitam de sare dupa gust. Turnati apoi fasolea din conserve cu tot cu sucul lor, acesta numai bine ne ingroasa noua mancarica gustoasa si lasati sa fiarba cam 25-30 minute cu capacul pe oala.


   Acum urmeaza sa puneti bulionul, pasta de ardei si ardeiul iute. Mai lasati sa fiarba cateva minute, adaugati mararul tocat si cimbru, gustati daca mai trebuie asezonat si gata mancarea.
 
   Nu-i asa ca a fost usor?




   Pofta!

3 comentarii: