Va prezint azi o alta reteta de prajitura ce am pregatit-o de Pasti. Este vorba de prajitura cu mac, cu 2 foi, reteta mamei.
Tin sa va arat reteta din caietul vechi al mamei, se vede si dupa filele ingalbenite ca a avut parte de multe rasfoiri. Cu retetele din acest caiet am crescut, parca si miroase tot timpul a prajituri cand il rasfoiesc. Il ador :).
Daca nu intelegeti scrisul mamei, hai ca va dau eu cantitatile:
Pentru foi:
- 1 ou
- 300 gr faina
- 150 gr untura
- 2 linguri zahar
- putina drojdie ( cam 10-15 gr, proaspata)
- un praf de sare
Se framanta bine toate si se face un aluat.
Pentru umplutura de mac:
- 200 gr mac
- 400 ml lapte
- 150 gr zahar
Se fierbe macul in laptele amestecat cu zahar. Se ia de pe foc si se lasa la racit.
Tot pentru umlputura:
- 200 gr zahar
- 200 gr faina
- 100 gr untura
- 1 praf copt
- 3 oua
Se freaca faina cu untura, se pun galbenusurile, zaharul si praful de copt. In acest aluat se toarna macul racit. Cele 3 albusuri ramase se bat spuma si se adauga compozitiei de mac amestecand de jos in sus cu o lingura de lemn.
Din aluat se intind 2 foi egale. Intr-o tava neunsa se pune prima foaie, apoi se toarna compozitia de mac, urmeaza a doua foaie si sa nu uitati sa impungeti cu furculita aceasta foaie ca sa nu se umfle.
Se coace in cuptorul incins la foc potrivit pana se rumeneste frumos si trece testul scobitorii. Se va taia cand inca este calda.
Pofta buna!
Imi place macul,asa ca este pe gustul meu prajiturica ta.Te pup!
RăspundețiȘtergereMa bucur ca-ti place, sper sa o si incerci sa vezi cat este de gustoasa. Pupici!
RăspundețiȘtergerece biiiine arata! bravo!
RăspundețiȘtergeremultumesc Adnia, ma chinui si yo , sper ca bine :))
RăspundețiȘtergere