vineri, 29 iunie 2012

Griliaj

   Aceasta prajitura este printre preferatele sotului meu si m-am gandit ca sigur mai sunt fani printre voi care apreciaza acest tip de desert. Reteta este una simpla, asteptarea fiind mia indelungata decat munca in sine.


   Ingrediente necesare:

- 1 pachet foi napolitane
- 300 gr margarina
- 6 oua
- 400 gr nuca maruntita grosier
- 500 gr zahar

   Se taie margarina cuburi si se pune intr-o oala la topit.


   Se bat 6 oua cu 200 gr zahar. Intr-o alta oala se pune la topit restul de zahar.


   Dupa ce margarina s-a topit, o luati de pe foc si adaugati ouale batute in fir subtire si bateti in continuu cu telul.


   Peste zaharul topit se adauga nuca, se amesteca bine si pe urma compozitia cu oua.


   O lasam 5 minute sa se racoreasca apoi o putem intinde pe prima foaie de napolitana, ideal ar fii sa puneti foaia cu partea plata in jos si cu modelul in sus pentru o mai buna aderenta a cremei.


   Urmeaza urmatoarea foaie si restul de crema. Trebuie sa puneti ceva greu pe foi dupa ce le-ati umplut ca sa se lipeasca bine, eu m-am folosit de un fund de lemn mare.


    Normal se lasa prajitura peste noapte in loc racoros, dar daca sunteti pofticiosi tare puteti s-o lasati si numai cateva ore.





Pofta!

2 comentarii: