marți, 26 iunie 2012

Fasole alba cu usturoi si ghimbir

   Salut prieteni va prezint azi o garnitura mai diferita. Parca m-am saturat de vesnicii cartofi langa friptura( desi imi plac foarte mult) asa ca am incercat ceva nou si mi-a placut de numa'. Se face foarte rapid, este ieftina si numai buna dupa o zi lunga la munca sau la pranzul de duminica impreuna cu familia, cu siguranta s-ar incadra intr-o masa de 30 minute ca ale lui Jamie Oliver :).


      Pentru masa noastra rapida avem nevoie de:

- 2 conserve de fasole alba
- 5 catei usturoi
- 3 linguri ulei
- 1 lingurita rozmarin
- 1 lingurita ghimbir proaspat razuit
- sare, piper
- patrunjel proaspat

   Desfacem conservele si scurgem fasolea de lichid. Curatam usturoiul si il feliem subtire, dar nu foarte. Punem intr-o oala  pe foc potrivit uleiul si usturoiul deodata. Facem asa deoarece nu vrem sa ardem usturoiul, ci vrem ca uleiul sa-i ia aroma minunata si sa-l gateasca usor. Dupa cateva secunde adaugati si rozmarinul.


   Mai lasam maxim un minut, sa nu ardeti usturoiul ca apoi este amar. Adaugati fasolea si asezonati cu sare si piper.


   Dupa alte 2 minute puneti ghimbirul proaspat razuit, amestecati cu grija sa nu spargeti boabele de fasole, gustati, mai asezonati daca trebuie, mai lasati un minut si gata. Presarati patrunjel maruntit bine.


   Ei cum vi se pare? Asa-i ca e usor, dar sa vedeti ce gustos este. Se poate servi cu fripturica buna sau un gratar apetisant, alaturi de o salata sanatoasa de sezon.




Pofta!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu