Azi va prezint si eu o combinatie foarte reusita de rubarba cu mar. Mi-a placut foarte mult ce a iesit, drept urmare voi mai face combinatii dar cu capsuni dulci, rubarba acrisoara....hmmm... un deliciu.
Pentru minunata placinta avem nevoie de:
- 300 gr faina
- 150 gr unt rece cubulete
- 100 gr zahar pudra
- 3 galbenusuri
- 5 tulpini de rubarba
- 2 mere
- sucul de la o portocala
- 3 linguri zahar brun
- 4 linguri zahar alb
- 2 linguri de pesmet
- un praf de sare
- scortisoara
Se amesteca untul cu faina cu degetele, pana se face o compozitie nisipoasa.
Se adauga zaharul pudra, sarea, apoi 2 galbenusuri. Daca vi se pare ca aluatul nu se leaga puteti pune o lingura de apa rece( la mine nu a fost nevoie).
Se inveleste aluatul in folie si se pune la frigider pentru 30 de minute.
Intre timp pregatim umplutura. Curatam rubarba de invelisul exterior cu ajutorul unui cutit. Veti vedea ca sunt ca niste ate ce le trageti cu usurinta de pe tulpini.
Le taiati apoi cubulete si le fierbeti intr-o oala cu zaharul brun si sucul de portocala pana se inmoaie.
Se intind 2 foi din aluat, se unge o tava cu ulei si se tapeteaza cu hartie de copt, apoi se aseaza prima foaie( recomand ca aceasta sa fie mai mare ca cealalta). Se rade marul, ne asiguram sa fie compozitia de rubarba racita, apoi le asezam in tava.
Peste presaram zahar dupa gust, pesmetul si scortisoara. Apoi sigilam cu cea de-a doua foaie,iar cu ajutorul degetului mare si aratatorului facem acest model specific placintelor. Ungeti cu ou si intepati placinta cu furculita sa iasa aburul.
Se baga la cuptor la foc potrivit cam 25-30 minute.
Se serveste alaturi de inghetata sau frisca proaspata.
Pofta buna!
Foooooooarte bine arata.Ador merele.Rubarba insa nu am mancat niciodata.Pupici!
RăspundețiȘtergereeu am combinat rubarba cu capsuni...o nebunie!
RăspundețiȘtergereTrebuie sa incerci rubarba Miha, nu vei regreta. Te pup!
RăspundețiȘtergereDia, urmatoarea pe lista este rubarba&capsuni. De abia astept sa vad ce iese!
RăspundețiȘtergere