La reteta aceasta puteti folosi diferite umpluturi ca mere rase cu scortisoara, branza dulce, nuca macinata sau intreaga, fructe ce doriti, important e sa aveti reteta de baza. Eu am pus visine ca acestea le-am avut la indemana, dar a iesit la fel de gustoasa si cand am facut cu mere sau branzica.
Si acum reteta:
- 2 oua
- 1 cana de zahar
- 2 cani faina
- 1/2 cana ulei
- 1/2 cana lapte
- 2 plicuri zahar vanilat
- 1 praf de copt
Se bat ouale intregi pana se fac spuma, se adauga zaharul incet si se continua mixarea, apoi uleiul ca la maioneza, se pune laptele, zaharul vanilat si praful de copt si ultima faina incet ca sa nu se faca cocoloase, se mixeaza pana este totul omogen. Acum ceva ce nu v-am mai spus, eu pun un praf de sare in orice prajitura chiar daca nu scriu si unele retete nu specifica asta, pur si simplu cred ca ii da un gust mai bun. Stiti povestea cu sarea in bucate, nu?
Se unge tava(nu din cea de aragaz ca este prea mare, daca totusi o vreti pe aceea faceti cantitate dubla) cu ulei si se tapeteaza cu faina sau cu hartie de copt, eu am incercat ambele variante o alegeti pe cea mai confortabila pentru voi, aoi se pune jumatate din cantitatea de compozitie. Se pune ce compozitie doriti, iar deasupra se toarna restul de compozitie uniform, se da la cuptor la foc potrivit pana trece testul scobitorii.
Si gata! Asa-i ca a fost simplu, se poate face si pe fuga daca ai musafiri neasteptati deoarece nu este o reteta elaborioasa, ci chiar simpla. Se poate pudra cu zahar pentru aspect, dar mi se pare destul de dulce si n-am mai adaugat zahar extra.
Va recomand ca dupa taierea s-o acoperiti, caci are tendinta sa se usuce, dar tine foarte bine si cateva zile
Pofta!
am si eu niste visine in frigider...deci asta le asteapta!
RăspundețiȘtergereAi sa vezi cat e de buna. Sa-mi spui daca ti-a placut!
RăspundețiȘtergere