Incepem azi cu o paine pentru desert sau micul dejun, cum doriti. Asa cum v-am obisnuit este o reteta simpla si buna.
Ingredientele pentru painica noastra dulce:
- 0,5 kg faina
- o lingurita de sare
- o lingura de zahar
- 1 plic si jumatate de drojdie uscata
- 250 ml apa calduta
Pentru umplutura:
- finetti/ nutella
- 2 banane taiate rondele
- nuca/ alune macinate
Sa trecem la treaba, dupa cum spune Dorel de la Romanii au Talent :)).
Intr-un castron punem ingredientele uscate. Apoi punem drojdia in apa calduta si o lasam 5 minute sa se activeze si o turnam peste restul ingredientelor din castron. Framantam un aluat elastic pe care il acoperim si-l lasam sa se odihneasca 10 minute.
Intindem aluatul intr-o fasie lunga si subtire, apoi intindem finetti pe toata suprafata lasand un pic de loc pe margini sa ne fie usor la rulat, presaram nuca din belsug si aranjam frumos rondelele de banane.
Rulam intr-o franzela lunga, apoi unite intr-un colac si bagam un capat de paine in celalalt.
O lasam sa se odihneasca 20 minute, apoi o ungem cu lapte pentru o coaja crocanta si presaram nuca macinata pentru un aspect frumos.
Urmeaza s-o bagam in cuptorul incins timp de 35-40 minute, pana se rumeneste frumos. Si iata:
Sper ca v-a placut ideea lui Jamie si painica mea si ca negresit o s-o incercati.
Pofta!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu