Desi mama si bunica fac altfel de pasca foarte buna, am vrut sa incerc si altceva, asa am dat de aceasta reteta de la Teo care mi-a placut mult. Am facut-o si anul trecut si n-a ramas nici o firimitura din ea, tuturor le place.
Pentru minunata pasca avem nevoie de:
Pentru aluat:
- 450 gr faina
- 2 oua
- 60 ml lapte
- 150 gr zahar
- 250 gr unt topit si racit la temperatura camerei
- 25 gr drojdie proaspata
- 2 pliculete zahar vanilat
- esenta vanilie
Pentru crema:
- 1 kg branza de vaci
- 4 oua
- 2 linguri cu varf smantana
- 2 linguri cu varf faina
- 150 gr zahar
- coaja de lamaie
- esenta vanilie
- stafide( inmuiate in apa cu rom)
Sa trecem la treaba!
Punem faina intr-un vas mare, facem in mijloc o adancitura in care turnam maiaua facuta din zahar, drojdie si laptele caldut. Punem si vanilia, ouale si untul topit. Framantam un aluat ca si pentru cozonac. Il lasam la dospit pana isi dubleaza volumul langa o sursa de caldura.
Facem crema. Se mixeaza toate ingredientele pentru crema.
Impartim aluatul in 1/4 si 3/4. Tapetam o forma de tort cu unt si faina, intindem o foaie din 3/4 aluat si tapetam cu ea forma astfel incat aluatul sa treaca bine peste marginea ei.
Punem crema de branza si nivelam bine.
Intindem apoi o foaie din 1/4 aluat, dar lasam un pic si pentru decor. Punem foaia peste pasca si o lipim bine cu marginile celeilalte foi folosindu-ne de degetul mare si aratator. Facem un semn de cruce si il punem pe mijloc. O ungem apoi bine cu un galbenus de ou.
Pasca se coace in cuptorul incins o ora, in primele 10-15 minute lasam flacara mai tare pana se prinde aluatul, apoi dam focul la minim.
Asa-i ca arata bine?
Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu